Artago 18 verzet naar 9 Jan 2022

Hallo allemaal,

We hebben vanochtend een lange vergadering gehad over het evenement volgend weekend. We hebben na veel wikken en wegen besloten om het evenement te verschuiven. Wij als bestuur achten het gezien de huidige besmettingsgraad en de druk op de zorg onverantwoord om het evenement door te laten gaan op de huidige manier en met de huidige bezetting. 

We hebben besloten om Artago 18 naar zondag 9 Januari 2022 te verzetten. Onder voorbehoud van het scoutingterrein. Dit geeft ruimschoots de tijd om de gevolgen van de lockdown te merken en we achten de kans dan groter dat het evenement wel kan doorgaan. Inschrijvingen worden doorgezet dus er is garantie dat je mag komen. Ook voor de 14+ spelers. Kan je deze datum niet? Stuur dan even een mail naar artagolarp@gmail.com.

We nemen onze verantwoordelijkheid het aankomende jaar bij het organiseren van de kinder LARP evenementen. We willen HEEL graag doorgaan, maar we moeten werken binnen de maatregelen van de overheid, onze ethische verantwoordelijkheid die we hebben als bestuur en de constant veranderende omstandigheden wat betreft COVID-19. Dit heeft ook natuurlijk invloed op onze financiële gezondheid wat betreft stichting.

Dat betekent dat we flexibeler moeten worden in de invulling en planning van de evenementen. We hebben vanochtend besloten dat we het aankomende jaar de evenementen gaan organiseren op korte termijn, zodra het ethisch en wettelijk kan, en de evenementen qua inhoud aan te passen op de omstandigheden. Evenementen worden niet langer afgezegd, maar verzet naar een datum waarvan wij als bestuur de kans groot achten dat het kan door gaan.

Wat betekent dit concreet?

Aankomend jaar gaan we de data van de evenementen verschuiven afhankelijk van besmettingsgraad en in reactie op veranderende maatregelen van de overheid. Dit geven wij tijdig door en we zorgen voor individuele regelingen voor mensen die daardoor wel ingeschreven staan maar niet op de nieuwe datum kunnen. 

Daarnaast zal het niet de Artago zijn die jullie gewend zijn van vroeger. Het plot en het aantal vrijwilligers kan aangepast worden op de dan geldende omstandigheden. We spelen dus niet ieder evenement doorlopend plot en het plot is afhankelijk van het aantal figuranten wat mag mee doen. Ook dit geven wij tijdig aan.

Deze nieuwe methode van organiseren vraagt niet alleen veel van ons als bestuur, maar ook van onze spelleiding, figuranten en vrijwilligers. We hopen dan ook op jullie begrip. Maar uiteindelijk is het het waard als de kinderen weer schaterend op zondag door het bos kunnen rennen met een horde monsters achter zich aan. Daar doen we het allemaal voor. 

We hopen dat jullie allemaal kunnen op 9 Januari en we dan een spetterend begin evenement kunnen neerzetten voor 2022! 🙂

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Organisatie Artago

Waar fantasie tot leven komt 

www.artago.nl