Ontstaan

Ontstaan vanuit een vraag

Waarom is er zo weinig LARP voor kinderen in Nederland, terwijl kinderen zoveel van spelen, middeleeuwen, fantasiewerelden en samenspel houden? Daar kan verandering in gebracht worden. Want LARP heeft, naast plezier maken, zoveel te bieden. Dat heb ik gezien bij volwassenen, maar dit kan ook voor kinderen. Ik ken een aantal volwassenen die door te LARP-en in het dagelijks leven veel voordeel hebben ervaren. Als je een ander speelt durf je meer, want je hebt minder te verliezen. Door te merken wat je allemaal kan in het spel, ontdek je dat je meer in je hebt dan je zelf denkt. Meer hierover kunt u lezen bij visie.
Vanuit mijn HBO-studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening kreeg ik de kans om mee te doen aan de minor “project van je leven”. Bij deze Minor krijgt elke student de kans om een project op te zetten of een bestaand project groter te maken, waarvan de student denkt dat het leerzaam is en waar begeleiding bij geboden wordt. Er worden lessen organiseren, netwerken en presenteren gegeven, maar vooral samenwerken met studiegenoten en elkaar ondersteunen staan centraal. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik in een korte tijd veel heb kunnen doen om mijn ideeën voor kinder-LARP vorm te geven. Het leuke idee werd hierdoor een haalbaar project.
Ik heb een aantal andere LARP-ers benaderd om met mij evenementen voor kinderen te organiseren. We hebben allemaal verschillende kwaliteiten in het organiseren. De één is goed in het bedenken van verhalen waar de kinderen mee kunnen spelen, de ander is goed in facilitaire zaken en weer een ander weet alle termen en regels van het volwassen LARP goed om te zetten voor kinderen. Door onze ideeën en kwaliteiten te bundelen hopen we Artago snel tot een succes te maken en daarna goed draaiende te houden.

Marjolein