Visie

Vaardigheden ontwikkelen

Elk kind is volop bezig met leren en ontwikkelen, ieder op zijn eigen manier en in een eigen tempo. LARP vraagt op een andere manier om het ontwikkelen van jezelf. Elk kind kan zelf kiezen in hoeverre zich het bezighoudt met het plot. (dat is de verhaallijn die we aanbieden) Een kind kan er ook voor kiezen om zelf ander soort spel op te zoeken. Samen met iemand kruiden zoeken en ontdekken hoe deze werken, vechten in de Arena, lessen volgen bij de leermeesters en noem het maar op. Deze creativiteit wordt gestimuleerd. Dit gebeurt bijvoorbeeld als een spelleider zorgt dat het kind een nieuwe ontdekking doet doordat het aan het experimenteren is geweest met kruiden. Hierdoor leert het kind om breder te denken en te zoeken naar mogelijkheden die niet voor de hand liggen.
Het kind dat zich wel bezighoudt met het plot, zal leren om samen te werken. Overal zijn verschillende kwaliteiten voor nodig. Soms is er iemand nodig die beslissingen neemt, maar soms gaat het echt om vaardigheden van een personage. Kinderen die graag alles zelf willen doen, leren hulp te vragen. Kinderen die niet uit zichzelf vooraan staan zien dat ze nodig zijn en groeien van de waardering die ze krijgen.

Persoonlijke aandacht

Omdat wij vanuit onze visie persoonlijke aandacht belangrijk vinden, zijn evenementen van Artago zijn kleinschalig. Er is een maximum aantal inschrijvingen, dit ligt bij de playtests op 30 kinderen. Dit is jammer als er meer kinderen mee willen doen, maar dit is om kwaliteit te waarborgen. We willen elk kind zien en spel bieden dat bij het kind past. Volwassenen die bij Artago aanwezig zijn, zijn spelleider of monster. Een spelleider bedenkt voorafgaand aan het evenement het plot en speelt tijdens het evenement in op het spel van de kinderen. Hierdoor kan het plot veranderen. Monsters vullen de verschillende rollen in die nodig zijn voor het plot. Bijvoorbeeld de handelaar die gestolen voorwerpen komt verhandelen, waar de kinderen later problemen mee krijgen, omdat iemand de spullen terug wil. De monsters zullen aan de spelleiders doorgeven als ze zien dat een kind iets nodig heeft. Dit kan een extra uitdaging zijn, om het kind meer mee te laten doen in het spel. Hiermee zorgen we voor spel in de groep en spel op maat.

(Emotionele) Veiligheid

Hoewel we elk kind zoveel mogelijk proberen mee te nemen in het spel, kan het zijn dat het spel een grens van een kind over gaat. Het kan te eng zijn of als moeilijk worden ervaren. Daarom is er in het dorp een veilige haven. Op deze plek kan er niet gevochten worden, geen magie worden gebruikt en is er geen woede. Een kind kan hier rustig spel opzoeken. Een gesprek met een leermeester, koken met de kok of samen met een ander kind eigen spel opzoeken. Het kind blijft hiermee wel in zijn rol, maar gaat niet zijn grens over.
Bij LARP wordt er vaak gedacht aan vechten. Dit is er een onderdeel van, maar een kind hoeft hier niet aan mee te doen. Kinderen die dit wel leuk vinden mogen dit doen. Zij leren van de arena meester hoe zij hun zwaard moeten gebruiken. Hierbij wordt gelet op veilig vechten. Het hoofd mag niet geraakt worden en een slag met een zwaard moet ingehouden worden. Toch wil een slag nog wel eens hard aankomen of toch op het hoofd belanden. Als we zien dat een kind nog niet vaardig is in het hanteren van een LARP wapen, zal de arena meester extra training geven. We verbieden een kind liever niet om te vechten, maar als dit echt onveilige situaties oplevert zal dit toch kunnen gebeuren.
We adviseren u een (kortlopende) reisverzekering af te sluiten. Zelf hebben wij een aansprakelijkheidsverzekering afgesloten, maar mocht er van uw kind iets stukgaan, dan kan de reisverzekering hiervoor worden aangesproken. We hopen natuurlijk dat dit niet nodig is.
Binnenkort hebben we een telefoonnummer waarop we bereikbaar zijn tijdens het evenement.

Plezier

Alles hierboven klinkt goed, maar het belangrijkste moeten we niet vergeten. Plezier. Het evenement is pas geslaagd als iedereen het naar zijn zin heeft gehad. Op veel andere plekken wordt al zoveel van het kind gevraagd en verwacht, hier is het de plek waar niks moet. Ons doel is dat het kind zich tijdens het LARP-en vermaakt en aan het eind van een dag met een voldaan gevoel naar huis gaat.