Figureren

Het spel wordt ondersteund door figuranten. Zij spelen kleine rollen om het spel van de spelers te ondersteunen. Figuranten zijn dus naast het eigen plezier continu bezig het grote verhaal (het plot) van de kinderen te ondersteunen. Daarom vragen wij ook minder inschrijfgeld van degenen die komen figureren, dan van degenen die komen spelen.

Wat doet een figurant?

– Door de dag heen allemaal verschillende rollen spelen. Deze rollen zijn te vinden in het plotboek van elk evenement.
– Het spel maken en begeleiden voor de spelers.
– Letten op veiligheid van de spelers en andere figuranten, zowel emotioneel als fysiek.

Drie opties om te komen figureren

Figurant met LARP-ervaring

Je kunt je inschrijven als ervaren figurant als:
– Je ruime LARP-ervaring hebt bij Artago of bij andere larp-verenigingen, of bent al figurant in opleiding bent geweest bij Artago.
– Je het leuk vind om met kinderen te LARP-en.

Figurant in opleiding

Je bent een figurant in opleiding als:
– Je geen LARP-ervaring hebt (niet bij Artago en niet ergens anders)
– Je het leuk vind om spel te maken voor andere kinderen.
– Een heleboel verschillende rollen spelen je leuk lijkt.
– Nog geen 16 jaar bent.

Figureren als oud speler

Je kunt komen figureren als oud speler als:
– Je bij Artago gespeeld hebt, maar nu 14 geworden bent.
– Je het leuk vind om spel te maken voor andere kinderen.
– Een heleboel verschillende rollen spelen je leuk lijkt.

Wat kun je van ons verwachten en wat verwachten wij van jou?

Natuurlijk zorgen wij ook voor jou. Wij zorgen voor eten, drinken en een plek waar je rustig kunt omkleden om je klaar te maken voor je volgende rol. En natuurlijk de informatie over de rol die je gaat spelen. Degene bij wie je terecht kunt tijdens het spel voor extra informatie of alle andere zaken wat betreft het figureren is de figurantenmamma of -pappa. In de evenementengids Artago 14 vind je ook alle informatie die je nodig hebt over het evenement en wat je mee moet nemen.

Speciaal voor Figuranten in Opleiding en Oud-speler Figuranten:

Je wordt gekoppeld aan een ervaren LARPer die je wegwijs maakt binnen LARP en de wereld van Artago. Als je als figurant-in-opleiding of als oud-speler wil komen stuur dan eerst een mail naar artagolarp@gmail.com, dan bespreken we of er plek voor je is. Er zijn namelijk een beperkt aantal plaatsen voor figurant-in-opleiding en oud-spelers. We proberen een goede verhouding in de figuranten te krijgen tussen degenen met vele jaren ervaring als voor mensen waarbij L.A.R.P. een compleet nieuw begrip is. Als er veel nieuwe figuranten zijn, kan het zijn dat nog niet alle figurantenplaatsen vol zijn, maar we je inschrijving toch moeten weigeren. Dit doen we om kwaliteit van het spel voor de kinderen te behouden. We hopen natuurlijk dat dit niet nodig is.

Voor ervaren figuranten:

Als organisatie willen we graag inspelen op wat de kinderen belangrijk vinden. We schrijven vooraf aan het evenement plot, dan weet je welke rollen je kunt verwachten, maar dit kan tijdens het evenement veranderen als de spelers een andere kant op gaan in het spel dan verwacht.
We verwachten van de figuranten van Artago een oplettendheid naar de kinderen. Dat betekend dat we van je vragen dat als je figureert tegelijk de kinderen in het oog houd en beoordeeld of de kinderen het spel op zowel emotioneel als fysiek vlak goed aankunnen.  Als je een speler ziet waarvoor je een leuke uitdaging weet, bijvoorbeeld voor een speler die achteraan staat, maar wel mee lijkt te willen doen, laat dit dan weten. We willen het spel graag samen met jullie maken, daarom horen we ook graag wat je van Artago vindt en of je tips hebt. Dit kun je mailen naar artagolarp@gmail.com.